Alida var min första basenji och trots att jag visat hund i hela mitt liv så var det en klar omställning börja visa hund på bord.
Men jag hade ju en tillräckligt bra hund att lära mig på och när jag väl förfinat min egen teknik så var framgångarna i hamn!
I synnerhet på våra svenska Specialer, för specialdomare, uppmärksammades Alidas förtjänster på ålderns höst.


 

 
BIM-Veteran 10+
Specialen 2007
 

Alidas sista framträdande gjordes i hällande ösregn på Specialen 2007 i Skara där hon blev BIM-veteran 10+. Alida var nu 13 år och fortfarande i underbar kondition, sin svarta färg behöll hon hela livet. Dömde gjorde Cheryl Myers-Egerton, Kanada.

 

 


 

 
Best In Show Veteran 10+
Svenska Basenjispecialen 2006
 

Svenska Specialen 2006 hölls i Harasjömåla, Blekinge. På bilden tillsammans med domare Paul Singleton, Jethard Basenjis, England.

 

 


 

 
BIM-Veteran
BIS-Veteran 10+
Joddlarmästare
Svenska Basenjispecialen 2004
 

Sommaren 2004 körde vi, jag och Jeanette Nilsson, kennel Melua's, till Kolmården för att delta på årets Special som dömdes av Rosie Lane, Chaanrose Basenjis, England. Dagen började med framgångar för våra valpar, vi firade redan då! Sedan fortsatte framgångarna och alla våra vuxna hundar som var med vann sina klasser. Sedan avslutades dagen med att Alida slog på stort och blev Bästa Veterantik i två klasser och dessutom erövrade hon återigen titeln Joddlarmästare.

 


 

 
BIM-Veteran
Bästa Tricolour
Joddlarmästare
Specialen 2002
 

Specialen 2002 avhölls i Västerås, domare var John Forbes, Baagna Basenjis, Australien. 48 vuxna tikar deltog och Alida var den enda tricolourtiken som tilldelades ck! Hon blev också utställningens Bästa Tricolour, BIM-Veteran och axlade sin mammas titel - Joddlarmästare! Alla som kände Alida kommer ihåg att hon var en joddlare av stora mått J

 


 
Bästa Veteran & Bästa Tikplaceringar
SKK 2001-2002
 

På samtliga SKK-utställningar Alida deltog på under åren 2001-2002 blev hon BIR-Veteran och samtliga gånger även placerad i Bästa Tikklassen!

 

 


 

 
Svensk Champion!
SKK Rinkaby 1996

 

På första försöket efter att Alida fyllt 2 år blev hon svensk champion. Detta i stenhård konkurrens i skånska Rinkaby, men bilden är tagen ett par dagar senare på hemmaplan.
En fotosession jag minns väldigt väl då vi lånade grannens tamkanin som lockbete
J