Mojo

Ålder: född den 5 december 2008
Smeknamn: Schnucki, Sötnos, Älskling, Lilla Gubbe
Passion i livet: Jaga bilar & springa lc
Favoritsysselsättning: Promenera, Busa med Nobi, Tigga godis, Sova i husses säng
Min Bästa Kompis: Nobi
Min Värsta Ovän: Lindgrens jycke

 


Förstfödda killen i kullen heter Mojo. Störst vid födseln och med det absolut största hjärtat. Mojo är en mjuk och snäll kille som betraktar sin omgivning med lugn och ro. Mojo väntade ett tag på en egen husse och matte och det har inte varit förgäves. Nya ägarna Gert och Brigitte har längtat gränslöst efter sin valp och numera är han Kungen av Långsand.


Mojo älskar att sitta i famnen och gosa och helst ska han ligga just där när han somnar för natten också. Glöm att han ville ligga i sin valphage, det spelar ingen roll att både mamma och mormor var där, han ska ha en människofamn att krypa ihop i. Som liten valp hemma hos uppfödarmatte ville Mojo stanna och hälsa på alla människor, han tyckte det var så härligt att bli kliad bakom örat och blir fascinerad av alla "oooh" och "aaah" som människor ger ifrån sig när dom ser basenjivalpar.


Hemma bland de vuxna hundarna hos uppfödarmatte var Mojo omtyckt, till och med av gammeltanten Alida. Kanske för att han är så mjuk och lyhörd i sitt sätt eller kanske för att han är så snabb att komma i lekstämning (det gillade morbror Kevin extra mycket). Mormor Jaffa pysslade väldigt mycket om Mojo, förmodligen för att han är så tålmodig och lät henne fixa och ordna, en besvärlig tant tycker alla vi andra att hon är. Mamma Kenya är mycket nöjd och belåten med sin förstfödda son.


Nu bor Mojo låååångt bort i Långsand med underbar natur runt husknuten med skog och vatten längs promenadstråken. Det passar honom perfekt för som alla andra basenjis är han nyfiken och upptäcker spännande saker varje dag. Upptäcker nytt varje dag gör också husse och matte för med Mojo i huset är ingen dag den andra lik. Här trivs han som som Kungen av Långsand och vi får frekventa rapporter om hur det går för hela familjen med massor av bilder och roliga mail eller telefonsamtal.